Cuvantul lui Dumnezeu

Evanghelia dupa Ioan prezinta inceputul lucrarii lui Isus intr-un mod diferit fata de celelalte evanghelii, fara sa aduca in atentia noastra momentul nasterii din Betleem, ci mai degraba insistand pe natura divina a Mantuitorului, ca Dumnezeu vesnic, necreat de nimeni, dar care a luat fiinta si a trait in lumea noastra pentru o vreme. Ioan, fiind unul dintre cei mai apropiati prieteni ai lui Isus, il cunostea pe acesta foarte bine si i-a descris existenta umana mai ales din perspectiva dragostei lui Dumnezeu pentru oameni, a sacrificiului mantuitor si a posibilitatii oferite acestora de a deveni mostenitori si partasi la viata vesnica, “copii ai lui Dumnezeu, nascuti [..] din Dumnezeu”.

Isus Cristos nu a fost deci numai un om providential, care s-a nimerit in istorie si care din intamplare a schimbat destinul omenirii. Isus a fost dintotdeauna Cuvantul etern al lui Dumnezeu, Cuvantul prin care s-au creat toate lucrurile, si care a fost si ramane vesnic El insusi Dumnezeu. Cuvantul, Isus Cristos, a venit asadar pe pamant ca noi sa aflam despre Tatal. El a venit sa ne vorbeasca despre lucrurile minunate ale Imparatiei Cerurilor, asa incat fiecare dintre noi sa putem deveni cetateni ai acestei imparatii, prin harul dat noua de catre singurul care poate infaptui aceasta!

Ioan ni-L descrie pe Isus deasemenea ca fiind viata; pentru ca viata presupune mai mult decat simpla existenta materiala, asa cum un tablou inseamna mai mult decat niste culori aruncate pe o panza, sau asa cum un cantec inseamna mai mult decat niste zgomote adunate impreuna. “Si viata era lumina oamenilor” pe care tot intunericul pacatelor noastre nu a putut sa o stinga. Intunericul nu a putut si nici nu va putea vreodata sa ascunda aceasta lumina care da viata oricui o doreste si care lumineaza caile omului ascultator de Domnul. Tinem minte si declaratia lui David: “Cuvantul tau este o candela pentru picioarele mele si o lumina pe cararea mea!” facand referire tocmai la Cuvantul ce ne vorbeste despre Dumnezeu, care ne indruma catre El si care ne spune cum trebuie sa traim in voia Lui.

Astfel, Isus a fost mai mult decat Mesia, mielul dat jertfa pentru pacatele omenirii. Pana la a purta crucea pe Golgota, incarcata cu pedeapsa pentru pacatele miliardelor de oameni, Isus a vorbit despre Dumnezeu, a adus lumina divina in lumea aceasta, a vestit Imparatia, a invatat, a vindecat, a eliberat! Isus a fost Cuvantul care vorbeste despre Dumnezeu si in acelasi timp ii vorbeste Lui despre fiecare dintre noi! 

Ce se intampla in zilele noastre? Noi nu avem privilegiul de-a fi langa El, asa cum erau candva ucenicii Sai. Azi nu-L mai vedem umbland printre noi, nu-L mai auzim vorbind. Inseamna asta ca nu mai este Cuvantul disponibil? Nu, nicidecum. Avem cu noi Biblia, care ne vorbeste despre El, daca avem curiozitatea sa citim. Si ar trebui sa citim, pentru ca vom descoperi mereu lucruri noi, fascinante, care ne vor apropia mai mult de Domnul nostru, in fiecare zi. Cuvantul este deci si astazi printre noi, acelasi Cuvant de la inceput, Cuvantul lui Dumnezeu, Cuvantul-Dumnezeu. Cel mai rau lucru ar fi sa il ignoram! Sa ne prefacem ca nu ne intereseaza, sa-i negam importanta. Sa citim horoscopul in loc… 

Cuvantul vesnic a ramas printre noi. Dar nu va ramane vesnic! Acorda-I importanta, hraneste-te cu El, pana se mai poate. Adica azi! Maine nu stii ce va fi!

Reclame

Despre tinerigepiu
Coordonator proiect

2 Responses to Cuvantul lui Dumnezeu

  1. adimatis says:

    „Cuvântul Tau este o candela pentru picioarele mele si o lumina pe cararea mea.”

    Trebuie sa recunosc ca nu intotdeauna cararile mele (si banuiesc ca ale noastre ale tuturora) au fost luminate de Cuvant. Drept urmare, m-am impiedicat si am facut vanatai la genunchi.

    Am realizat astfel ca e mai bine sa il iei drept candela pentru picioare, iar vanataile de la genunchi sa ramana doar o urmare a rugaciunilor intense…

  2. martzian says:

    Apropo de genunchi, apostolul Iacov a fost numit „genunchi de camila”… Stiti de ce?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: