Folosul descoperirii

“Mie ce-mi iese la afacerea asta?”

Inca de cand suntem copii, auzim mereu in jurul nostru aceasta expresie, ca o justificare personala a actiunilor sau inactiunilor noastre. Daca ne iese ceva, se merita, daca nu, nu. In principiu este corect, de vreme ce pe acest concept se bazeaza in mare parte relatiile dintre oameni; chiar Biblia vorbeste despre acest aspect si cu siguranta suntem pusi adesea in situatii concrete cand trebuie sa alegem, de-un fel sau altul. Si de fapt, in fiecare clipa luam cate o decizie, chiar si in cele mai banale lucruri.

In alta ordine de idei, Apocalipsa este o carte care inspira celor mai multi oameni o teama nedefinita in fata unei primejdii imediate, imposibil de inlaturat, sfarsitul lumii, Armaghedonul. Am vazut nenumarate filme tratand subiectul, si avem impresia ca stim despre ce este vorba in aceasta carte, doar pentru ca am vazut cateva efecte speciale la cinema. L-am vazut pe Bruce Willis si pe colegii lui interpretand inaintea ochilor nostri un scenariu – adesea complet pe langa –  sau am auzit noi ca va veni un meteorit care va izbi Pamantul, distrugandu-l! Asta este oare Apocalipsa?

In primul rand, numele cartii inseamna “descoperire” sau “revelatie”. Ni se vorbeste despre lucruri care nu sunt usor de inteles, dar ne sunt de folos fiecaruia dintre noi. Suntem numiti fericiti daca vom citi, vom asculta si vom pazi cuvintele scrise in Apocalipsa, pentru ca citind vom intelege mai bine maretia, puterea, frumusetea lui Dumnezeu. In al doilea rand, Ioan este doar un intermediar, pentru ca a lui Isus Cristos este descoperirea, din partea lui Dumnezeu. El, cel care “ne iubeste, care ne-a spalat de pacate cu sangele Sau” ne vorbeste despre lucrurile de pe urma, despre venirea Lui, despre judecata dar si despre rasplatiri, despre frumusetea cetatii ceresti a lui Dumnezeu si in acelasi timp despre grozavia ce-i asteapta pe cei nemantuiti. In al treilea rand, Ioan primeste “descoperirea” stand in partasie cu Domnul prin Duhul, iar pentru a intelege ceea ce ne este descoperit, avem nevoie la fel de mult ca Duhul lui Dumnezeu sa ne calauzeasca si pe noi. Fara aceasta, tot ce ramane este senzationalism de Holywood si superstitie de Mama Omida.

Noi avem un mare folos, un mare beneficiu daca vom fi atenti la cuvintele Domnului. Mai mult decat cautarea senzationalului in Cartea Apocalipsei, incercarea de explicare a semnificatiilor ascunse ale numarului fiarei, ce inseamna balaurul sau fecioara din pustie, ne este benefica intelegerea de ansamblu. Descoperirea lucrurilor viitoare este data copiilor lui Dumnezeu pentru a intari credinta lor si pentru a-i apropia mai mult de El, nu pentru a le trezi spaima in fata fatalitatii unui sfarsit cumplit pentru omenire. Noi suntem mai mult decat traitori pe planeta Pamant, suntem cetateni ai Imparatiei Cerurilor. Astfel, chiar daca in fata maretiei Domnului nu putem sta in picioare, asemenea lui Ioan, totusi cuvintele Domnului pentru noi sunt “Nu te teme!”

Apocalipsa, descoperirea facuta de Cristos noua oamenilor, pentru noi trebuie sa insemne un motiv de dragoste, inchinare, recunostinta in fata lui Dumnezeu. Acesta este folosul Revelatiei pentru noi. Cat despre Armaghedon si sfarsitul lumii, tine minte ce a spus Isus, in Evanghelia scrisa tot de Ioan: “Eu Ma duc sa va pregatesc un loc […] ca acolo unde sunt Eu sa fiti si voi!”  Asta este ceea ce conteaza!

Reclame

Despre tinerigepiu
Coordonator proiect

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: