Familia lui Isus

Intelegerea noastra despre viata lui Isus, omul, este in cele mai multe situatii distorsionata. Este bine sa nu ne concentram exclusiv asupra existentei Lui umane – fara dumnezeirea Lui, lucrarea de mantuire nu ar fi fost validata de inviere – insa in acelasi timp trebuie sa pastram in minte ce ne spune Ioan: “Si Cuvantul s-a facut trup si a locuit printre noi […]” Acest lucru implica natura duala Dumnezeu-Om a Mantuitorului. El a fost, este si va fi vesnic Dumnezeu, dar pentru o perioada in timp, a fost si om, asa ca oricare dintre noi. De aceea este El mijlocitor la Tatal pentru noi.

Domnul Isus a avut o familie, mama, tata, frati, surori. Verisori, matusi, unchi. Bunici. Este in natura lucrurilor ca oricine se naste pe pamant aiba familie, iar Domnul nu a facut exceptie. Vedeti, e greu sa ni-L imaginam in aceasta postura, dar este cat se poate de real. Haideti sa facem un efort si sa-L vedem pe Isus jucandu-se cu fratii Lui, mergand la scoala impreuna cu ei, invatand sa scrie si sa citeasca ca si ei, glumind, muncind impreuna cu ei. Daca citim cu atentie Scripturile, vom vedea ca Isus a avut cel putin cinci frati si doua surori (Matei 13: 55,56). Biserica traditionala invata ca Isus a fost singurul copil la parinti, iar mama Lui, Maria, a ramas “pururea fecioara” (nu numai ca nu a mai nascut alti copii, dar chiar si nasterea lui Isus nu i-a rapit acest atribut) evident insa, acest lucru este fals.

Domnul Isus a avut mama, frati, surori; despre Iosif, tatal Sau, nu stim prea multe. In orice caz, a fost o imprejurare cand mama si fratii Lui au dorit sa-L vada si L-au cautat in locul unde stiau ca vorbea El multimilor. Poate era o casa, poate un cort sau poate o curte; cand au ajuns acolo, au trimis pe cineva sa-L anunte ca au de vorbit cu El, ca nu doresc sa intre inauntru, dar daca poate, sa iasa El afara pentru cinci minute. “Nu vrem sa deranjam, dar trebuie neaparat sa Iti spunem ceva!”

Pentru mine, reactia Domnului este foarte expresiva si elocventa. Probabil ca in acele clipe le vorbea oamenilor despre Imparatie, despre minunea cu Iona, despre stapanirea demonilor, despre duhurile necurate. Lucruri care au importanta si care fac intr-adevar diferenta intre moarte si viata! Lucruri de care oamenii aveau nevoie pentru ca viata lor sa fie schimbata si innoita, pentru ca Dumnezeu sa fie proslavit in mijlocul lor! Biblia spune ca Isus si-a rotit privirea peste cei din jurul Lui si a intrebat: “Cine este mama Mea si fratii Mei?” Cu alte cuvinte, cine sunt cei mai importanti? Cine are prioritate? Cei ce Il ascultau vorbind sau familia care dorea sa-L vada?       Sa ma opresc cinci minute din vorbire sau sa continui sa le spun oamenilor ce trebuie sa auda? Raspunsul Lui este: “oricine face voia lui Dumnezeu, acela Imi este frate, sora si mama!” Acesti oameni sunt cei mai importanti, ei au prioritate intotdeauna!    Si ce credeti? Nu ne spune Biblia ca ar fi iesit afara…

Noi suntem extrem de valorosi in ochii Domnului! El ne priveste ca pe fratii Lui, ca pe mama Lui, daca suntem gata sa facem voia lui Dumnezeu in viata noastra. Mai mult decat orice, Domnul Isus vrea sa ne invete, sa ne schimbe viata! El vrea pentru noi ce e mai bun, de aceea a sacrificat totul pentru noi, asa incat sa putem primi dreptul de-a ne numi fii ai lui Dumnezeu. Pentru El nimic nu este mai de pret decat sa ascultam cuvintele Lui si sa le implinim, iar daca vom face asa, El ne numeste “frati” si “surori” – familia Lui, prietenii Lui, ucenicii Lui! Noi suntem familia lui Isus!

Reclame

Despre tinerigepiu
Coordonator proiect

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: