Ziua multumirii

“Multumiti lui Dumnezeu pentru toate lucrurile, caci aceasta este voia lui Dumnezeu in Cristos Isus, cu privire la voi!” 1 Tesaloniceni 5:18

Exista o poveste care spune ca atunci cand au ajuns colonistii in teritoriile noii descoperite Americi, au dat foc corabiilor cu care ajunsesera acolo, ca semn si in acelasi timp promisiune a renuntarii definitive la viata lor veche, de pe batranul continent. Unii, in felul acesta, si-au exprimat si convingerea ca Dumnezeu le va purta de grija, chiar in mijlocul necunoscutului, in ciuda tuturor greutatilor, fara rezerve si fara priviri inapoi! Se pare ca totul a fost OK pana cand li s-au terminat proviziile. Atunci au pornit la vanatoare. Dupa multe cautari zadarnice, au gasit un soi de pasari de care nu mai vazusera inainte, ce parea sa fie bune de mancat. Au incercat si le-a placut, si multa vreme au continuat sa se hraneasca astfel, pana au reusit sa-si incropeasca un adapost, un sat, apoi un orasel, iar posibilitatile s-au deschis mult mai larg. Acea pasare era curcanul american, care traia in salbaticie. Asa se face ca americanii, in semn de multumire pentru ca Dumnezeu le-a purtat de grija, pana si in zilele noastre mananca in mod traditional carne de curcan la mesele de Thanksgiving Day! Iar aceasta zi de multumire, s-a transferat de-a lungul istoriei, de la primii colonizatori pana la aproape intreaga lume, peste tot existand acum la crestini o “zi a multumirii”, toamna in perioada octombrie-noiembrie.

Posibil ca este adevarata aceasta poveste; mi se pare foarte probabil ca acei oameni sa fi simtit nevoia de a-I multumi lui Dumnezeu pentru carnea de curcan pe care El li le-a dat-o! Dar mai ales mi se pare verosimila pentru ca este vorba de nevoia de rememorare in fiecare an a ceva ce a produs cu adevarat o schimbare, ceva care se pastreaza si are efecte pe termen lung in viata cuiva!

Pentru noi, ziua de multumire poate ca a venit ca o traditie americana. Nu tin minte sa se fi intamplat astfel de celebrari inainte de ’89, deci e posibil. Dar indiferent de provenienta si de scopul initial, conceptul de a avea o zi speciala de recunostinta, de multumire si apreciere fata de purtarea de grija a Domnului pentru noi mi se pare foarte bun si incurajator pentru trairea noastra de crestin. De fapt, noi intelegem ca fiecare zi trebuie sa o aducem cu smerenie si recunostinta inaintea lui Dumnezeu, pentru ca El sa binecuvanteze viata noastra, sub orice aspect! Pentru ca, inafara binecuvantarii Lui, nimic nu ne multumeste, nimic nu ne face fericiti!

Haideti sa fim multumitori intotdeauna! Am citit ca aceasta este voia lui Dumnezeu pentru fiecare dintre noi, cei care suntem ai Lui. El doreste ca noi toti, in Cristos, sa avem o atitudine multumitoare si de recunostinta pentru tot ce primim de la El. Si asta nu pentru a-Si satisface vreo nevoie de apreciere, sau pentru a-Si maguli El orgoliul, ci pentru ca insasi inima noastra sa invete frumusetea trairii in smerenie si apreciere, intr-o atitudine de respect si adorare fata de Creatorul nostru, Dumnezeul Universului!

Invata sa fii recunoscator! Fii multumit si cu mult, si cu putin! Deprinde-ti inima sa nu depinda de context! Invata sa-ti fie suficient si putinul lipsurilor, cat si belsugul bunastarii! Nu te lasa daramat de esec si nici nu te lasa purtat de valul succesului! Fii recunoscator lui Dumnezeu pentru familie, prieteni, scoala, locuinta, sanatate, loc de munca,  dar invata si lectiile incercarii, a dificultatilor! Multumeste intotdeauna!

Reclame

Despre tinerigepiu
Coordonator proiect

2 Responses to Ziua multumirii

  1. martzian says:

    Si la Biserica Baptista Sion din Oradea s-a sarbatorit astazi Ziua Multumirii. Am plecat hotarand de comun acord ca, desi nu vom impodobi mereu la fel, sa facem ca ea sa fie sarbatorita mai des; adica zilnic!

  2. adimatis says:

    Amin!
    Mi-a intrat la suflet versetul asta din 1 Tesaloniceni. L-am amintit din nou ieri la biserica unde am fost cu tinerii in misiune. Ma gandesc ca ar putea usor deveni un lait-motiv pentru perioada de toamna!…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: