Dupa sarbatori

Si iata cum a mai trecut un Craciun si-un An Nou, ne-am trezit pe nesimtite la jumatatea lui Ianuarie si parca imediat se termina si ea…

Desigur, asta este povestea fiecarui an. Timpul trece pe nesimtite, are doar doua viteze: repede si foarte repede, iar noi, spectatori in piesa vietii, contemplam doar, fara sa avem puterea de-a interveni.

Am fost martor la multe ridicari si coborari, la bucurii si la tristeti, am vazut biruintele unora si infrangerile altora, am vrut sa ajut si am fost ajutat, am ras, am plans, am imbatranit – fara sa intineresc, am invatat, am uitat, si tot asa mai departe. Toata viata noastra este formata din cicluri, iar trecerea anilor este printre putinele cicluri care paradozal, nu se repeta. Nu vom mai avea niciodata 15 sau 23 sau 30 de ani, desi anii se innoiesc mereu. Se innoiesc, dar nu pentru noi. Nu vom mai repeta niciodata ziua de ieri, nici cea de azi. Maine este un necunoscut, daca este.

Stiati ca de sarbatori creste rata sinuciderilor? E mai ridicata decat de obicei in orice caz. Nici anul acesta nu a fost o exceptie, sunt sigur. Iar dupa, ce? Cei mai multi oameni se bucura fara motiv, sa spuna ca s-au bucurat. Se veselesc pentru un an nou mai bun, sunt siguri ca va fi mult mai bine, dar au motiv sa fie atat de bucurosi?

Am mai trecut  printr-un an, multi ar spune ca din contra, anii trec prin noi… Fiecare zi continua sa aiba valoarea ei, pe care de obicei o observam doar „maine”, iar viata noastra se duce catre un singur final. Se spune ca singurul lucru sigur este moartea. Nu stiu, poate nu este chiar singurul, dar sigur este.

Ce faci azi?

Reclame

Despre tinerigepiu
Coordonator proiect

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: