Strange-ti comori in cer

Una dintre ideile pe care le-am auzit de foarte multe ori in propovaduirea bisericeasca este si adunarea comorilor in cer. Marturisesc ca atunci cand eram copil, aveam dificultati sa inteleg ce e cu aceste comori care trebuie adunate… in cer.

O comoara este o lada mare, plina cu monede din aur , cu pietre nestemate, cu lanturi si bijuterii stralucitoare, diamante, rubine, safire, bratari, diademe, lucruri scumpe si dorite de toata lumea. De obicei, comoara aceasta este ascunsa intr-o pestera, sau in pamant, sau pierduta undeva pe fundul marii. Ea trebuie cautata indelung, folosind harti zdrentuite, descoperite prin lucrurile vechi din pod, sau descifrand coduri secrete, care sa-l faca vrednic pe aventurier de roada eforturilor sale. Comoara este de regula pazita de tot felul de gardieni ciudati, uneori de pe alta lume, care sunt gata la orice. Nu multa lume poate descoperi comori! Cei mai multi oameni renunta dupa ce dau de greu, dar exista unii care persevereaza, trec prin tot felul de situatii grele, lupte, doboara obstacole, cad si se ridica din nou, se straduiesc, strang din dinti si merg mai departe, sunt curajosi, luptatori neinfricati; cu putine exceptii, acesti eroi au alaturi o echipa extraordinara, la bine si la rau, toti prieteni devotati, gata sa moara pentru idealul lor daca este cazul, si este, iar la sfarsit toti cei ramasi se bucura de succesul lor!

Aceasta este imaginea pe care o aveam eu despre subiect. Asta am citit in romanele de aventuri, pe care le-am iubit dintotdeauna, asta m-au invatat filmele copilariei, asta este imaginea celor mai multi a ceea ce inseamna notiunea de comoara.

Stiti ceva? Nici nu este gresita aceasta intelegere!… Dar e inca si mai mult!

Cand Biblia vorbeste despre comori, se refera la lucrurile de pret. Vorbind oamenilor, Domnul Isus declara ”Unde este comoara voastra, acolo va fi si inima voastra.” El ne sfatuieste sa ne adunam comori in cer, bunuri de pret, pentru ca si inimile noastre sa fie tot in cer, intr-un loc sigur si unde “dobanda” ce se aduna este are cea mai mare valoare. Sensul acestor cuvinte este destul de clar: tot ceea ce pare de pret omului, lucrurile importante, banii lui, posesiunile, familia, sanatatea, toate sunt comori pe care el le pazeste cu grija si le iubeste, le vrea si nu se imagineaza fara ele. Ei bine, toate acestea pot disparea la un moment dat. Banii se cheltuiesc sau se fura, cei dragi mor, sanatatea se duce. Nimic din cele atat de dragi omului nu dainuieste, nu rezista timpului. Chiar daca nestematele stralucesc frumos, nu vor aduce celor ce le au decat ingrijorare si teama. Aurul, atat de apreciat de cei mai multi, pana la urma nu inseamna decat un metal, un element chimic, o combinatie de molecule. Poate da el cu adevarat viata, sau sanatate, sau frumusete?Are valoare pana la urma?

Comorile care conteaza nu sunt cele din lazile mari de lemn, ascunse in locuri misterioase, ci sunt comorile sufletului, comorile inimii, fapte ale credintei in Dumnezeu, frumusetile dragostei, ale compasiunii, ale prieteniei…

Eu zic asa: hai sa ne apucam de cautat comori! Comori, pe bune!

Reclame

Despre tinerigepiu
Coordonator proiect

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: