Conferintele Smiles 2010

In ultimele doua saptamani am calatorit prin Anglia, pentru desfasurarea conferintelor fundatiei noastre. Desigur, in echipa, am avut ocazia sa prezentam si sa sustinem proiectele pe care le desfasuram in Romania, mai ales cele cuprinse in “Club 100 Love”, in fata tuturor celor care s-au aratat interesati si au venit la intalnirea cu noi. Pentru fiecare prezentare am pregatit o scurta introducere la ceea ce inseamna Clubul 100, iar apoi, impreuna cu colega Mioara, am prezentat in detaliu cateva dintre proiecte.

Am fost uimit de atitudinea foarte deschisa si interesul sincer cu care am fost primiti. S-a intamplat nu o data sa auzim murmure de uimire, sau de indignare, dupa caz, ca reactie la situatiile despre care vorbeam. Unele doamne mai sensibile au si lacrimat…

Adevarul este ca fara acesti oameni sensibili si in acelasi timp rationali, care inteleg foarte bine ca unei situatii de criza nu i se poate raspunde doar cu o incurajare sau chiar si numai cu o rugaciune, ci trebuie actionat in cel mai concret mod posibil, nu ar fi posibile atat de multele activitati pe care le desfasuram. Fara sprijinul absolut necesar pentru derularea proiectelor, viziunea fundatiei noastre nu ar fi decat o idee sau un concept, frumos, interesant, dar abstract, imaterial. Astfel, cu ajutorul lor, putem materializa atat de multele intentii bune, care in alte conditii ar ramane doar intentii.

Un aspect foarte interesant pentru noi l-a reprezentat traversarea Marii Britanii de la nord la sud, dinspre est spre vest, in cele zece zile ale conferintelor. Am intalnit oameni foarte diferiti, care fac parte din diverse culturi si traditii istorice ale regatului, despre care pana acum nu am aflat decat din carti si de la televizor. Am intalnit irlandezi, iubitori de bere si petreceri. Am intalnit si scotieni, foarte mandri de tinutul lor si de mancarea caracteristica. I-am intalnit si pe gali, cei mai rezervati dintre toti supusii reginei si desigur, englezii, care sunt nespus de incantati de “eggs and bacon”. Ar fi atat de multe lucruri de povestit despre fiecare tinut pe care l-am traversat, sau despre cum s-au desfasurat conferintele, incat nici nu are rost sa incep, pentru ca nu am nici spatiu nici timp… Cu siguranta insa vreau sa mentionez acest aspect: peste tot, oamenii pe care i-am intalnit au fost calzi, prietenosi, interesati de activitatea noastra si gata sa participe in felul in care fiecare dintre ei pot!

O mentiune speciala despre Londra, la miezul noptii. Am avut ocazia sa trecem prin oras si chiar daca nu ne-am oprit decat pentru 15 minute in Piccadilly Circus, ne-am lamurit: Londra are o viata de noapte nu doar tumultoasa, dar si plina de pitoresc. Am vazut oameni de toate culorile si coloraturile, hanging-out and having fun. Am asistat chiar la o cerere in casatorie (cred ca asta era!) unde un tanar, insotit de alti cativa prieteni, ii canta iubitei un cantec pe… patru voci! Superb! Ce sa spun despre Big Ben sau The London Eye? Am trecut in goana masinii, printr-un trafic ca ziua-n amiaza mare, pe langa resedinta primului ministru, pe langa teatre, muzee, Parlament… O feerie! Intr-o ora am vazut ce s-a demonstrat a fi unul dintre cele mai frumoase orase din Europa. Cine stie, poate intr-o zi voi avea ocazia unei vizite mai prelungite. De data aceasta, doar esenta…

Reclame

Despre tinerigepiu
Coordonator proiect

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: