După faptă şi răsplată

Text: Galateni 6: 7-10:

Nu vă înşelaţi: Dumnezeu nu se lasă să fie batjocorit. Ce samănă omul, aceea va şi secera. Cine samănă în firea pământească, va secera din firea pământească putrezirea; dar cine samănă în Duhul, va secera din Duhul viaţa veşnică. Să nu obosim în facerea binelui; căci la vremea potrivită vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală. Aşadar, cât avem prilej, să facem bine la toţi, şi mai ales fraţilor în credinţă.”

Ideea principală: Dumnezeu nu se dezminte. El îţi dă posibilitatea să alegi între mai multe opţiuni. Dacă alegi să trăieşti exclusiv pentru satisfacţia trupului, pentru lumea asta, atât vei şi obţine. Cel mult. Dar dacă alegi să umbli cu Dumnezeu, să trăieşti pentru suflet, poate nu vei obţine foarte mult în lumea aceasta, însă vei trăi etern cu Dumnezeu, după promisiunea lui. Cel puţin!

Ideea secundară: Există un principiu esenţial, universal valabil: ce plantezi, aceea vei recolta! Este efectiv imposibil să obţii alte rezultate decât acelea pe care le-ai produs prin atitudinea ta zilnică faţă de cei din jurul tău, prin caracterul tău, prin eforturile şi pasiunile tale. Dacă toată energia şi timpul tău ţi le-ai investit în ieşirile cu prietenii în oraş, în flirtul cu fetele sau băieţii din cartier, dacă nu te-ai dus în viaţa ta la o piesă de teatru sau la filarmonică, dacă ai citit doar revistele pentru tineri şi nu ştii cum arată o carte pe dinăuntru, dacă pasiunea ta nu trece de telenovele şi bârfele cu prietenele, sau de berea pe ascuns cu amicii, etc, etc, etc, nici să nu te aştepţi ca viaţa ta să fie mai târziu plină de succese, de realizări remarcabile, de frumos, de folositor. Vei fi un nimeni, pentru că ai investit în nimic!

Concluzie: Fă binele oridecâte ori ai ocazia, pentru că în felul acesta îi eşti plăcut lui Dumnezeu, iar el îţi va răsplăti eforturile mai mult decât îţi poţi imagina!

Reclame

Despre tinerigepiu
Coordonator proiect

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: