Şef peste ceilalţi

Text: Marcu 10:42-45

Isus i-a chemat la El şi le-a zis: “Ştiţi că cei priviţi drept cârmuitori ai neamurilor domnesc peste ele, şi mai-marii lor le poruncesc cu stăpânire. Dar între voi să nu fie aşa. Ci oricare va vrea să fie mare între voi, să fie slujitorul vostru; şi oricare va vrea să fie cel dintâi între voi, să fie robul tuturor. Căci Fiul omului n-a venit să I se slujească, ci El să slujească şi să-şi dea viaţa răscumpărare pentru mulţi!”

Ideea principală:

Exemplul pe care Domnul ni-l lasă este exact opusul a ceea ce ne învaţă experienţa fiecărei zile, într-o epocă a vitezei şi a supravieţuirii, ca şi cea în care noi trăim. El defineşte “şefia” într-un mod paradoxal, de neînţeles pentru sistemul competiţional, concurenţial, unde doar cel mai puternic şi mai nemilos are şanse de a se evidenţia, de a ieşi în faţă. În viziunea Lui, cel mai mare trebuie să fie gata să piardă cel mai mult, să sufere cel mai mult, să moară. Să îndure de la ceilalţi şi să le slujească tuturor. Să îşi piardă atuurile şi de bună voie să renunţe la “înălţarea” lui.

Ideea secundară:

Acesta este un test pentru smerenie şi credincioşie. Sunt sigur că atât de mulţi “slujitori” ai bisericii sunt prea puţin slujitori şi mult mai mult “vătafi”. Fiecare dintre noi însă, în dreptul nostru, s-ar putea să cădem la examenul propus. Suntem gata de slujire, pentru ca abia apoi să fim remarcaţi? Sau mult mai repede suntem gata să dăm din coate, să ne înghesuim în faţă, folosind orice mijloace e nevoie, doar pentru a ne satisface orgoliul şi setea de putere, sau măcar a ne întreţine iluzia ei?

Concluzie:

Nu-ţi imagina că dacă eşti tânăr nu ţi se aplică acest text şi test. De acum înveţi principiile de viaţă pe care le vei căuta şi promova. Alege principiile smereniei lui Cristos şi înţelege valoarea băncii a doua, a treia, a patra, ba chiar a ultimei…

Reclame

Despre tinerigepiu
Coordonator proiect

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: