Îmbărbătare pentru umblarea cu Cristos

Text: 2 Corinteni 11:20; 11:30; 12:10:

„Dacă vă robeşte cineva, dacă vă mănâncă cineva, dacă pune cineva mîna pe voi, dacă vă priveşte cineva de sus, dacă vă bate cineva peste obraz, suferiţi! Dacă e vorba să mă laud, mă voi lăuda numai cu lucrurile privitoare la slăbiciunea mea. De aceea simt plăcere în slăbiciuni, în defăimări, în nevoi, în prigoniri, în strâmtorări, pentru Cristos; căci când sunt slab, atunci sunt tare!”

Ideea principală:

Pavel vorbeşte despre slujba de apostol, în general despre ce înseamnă să fii implicat pe de-a-ntregul în activitatea de slujire, de evanghelizare, de misiune. El vorbeşte despre viaţa obişnuită a unui om care doreşte să fie dedicat total lucrării lui Dumnezeu. Nu pomeneşte multe despre satisfacţiile pe care cineva le va avea, pentru că acestea sunt mai degrabă binecuvântări, ci mai ales despre greutăţi, piedici, descurajări. Totuşi, cel mai important lucru este că, în Cristos, micimea noastră dovedeşte măreţia lui!

Ideea secundară:

Dacă cineva se hotăreşte să îmbrăţişeze lucrarea de misiune în acest mod, ca activitate unică în viaţă, trebuie să înţeleagă ce îl aşteaptă. Greutăţi, momente de descurajare, situaţii umilitoare, persecuţie, gânduri de renunţare… Însă, dacă va avea putere să meargă înainte, păstrându-şi viziunea şi pasiunea vie, va ajunge să le considere pe toate ca efecte ale deciziei sale, însă nu cu regret, ci mai degrabă cu bucurie – pentru că astfel, chiar prin toate supărările, Domnul este cel înălţat şi onorat.

Concluzie:

Dacă vrei să slujeşti, aşteaptă-te să fii tratat ca un slujitor, ca o slugă, de cei din jur. Însă nu uita că până la urmă, nu tu trebuie să fii cel tare, ci să îl laşi pe El să devină tare!

Reclame

Despre tinerigepiu
Coordonator proiect

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: