Despre credinţă şi imagine

Text:

”Oricine îşi recunoaşte credinţa în faţa oamenilor, va fi recunoscut de Mine în faţa Tatălui Meu din ceruri. Dar în cazul celui ce neagă în faţa oamenilor că Mă cunoaşte, voi nega şi Eu în faţa Tatălui Meu ceresc faptul că-l cunosc.”  Matei, 10:32, 33 – Noul Testament, Traducere în limba română modernă.

Ideea principală:

Mulţi spun că Domnul „cunoaşte inima” şi deci nu are atât de mare importanţă dacă eu declar public sau nu credinţa mea, dacă sunt un creştin practicant sau doar unul declarat. Cu alte cuvinte, nu are rost să risc imaginea mea în faţa prietenilor sau a familiei, doar pentru a ieşi în evidenţă (iar aici unii ar spune că e bine să fii modest, să nu faci caz de faptul că eşti copilul Domnului). Totuşi, iată că aflăm altceva: Domnul vrea să facem caz, vrea să vorbim, vrea să declarăm public credinţa noastră, pentru că nu putem fi dualişti, şi creştini şi necreştini. Putem fi însă ipocriţi şi falşi. Ţineţi minte că din acelaşi izvor nu pot ieşi două feluri de apă, după spusele Bibliei. Nu există creştin ne-practicant!

Ideea secundară:

S-ar putea să pui în balanţă lucrurile, dacă merită să pierzi la imagine aici, pentru a câştiga în faţa Tatălui ceresc. Poate ţi se pare o prostie să îţi sacrifici viaţa socială din liceu, pentru a fi „exagerat şi fanatic”. Este într-adevăr alegerea ta, pe care trebuie să ţi-o asumi. Fii însă atent la consecinţele pe termen… etern! Pentru un tânăr sunt de acord că e mai dificil, dar fă acest efort şi înţelege că nu totul este „aici şi acum”.

Concluzie:

Exact aşa cum tu „te mândreşti” cu Isus aici, aşa se va mândri şi el cu tine în cer. Diferenţa însă ţine de timp. Cam 70-80 de ani, cel mult, versus veşnicia!

Reclame

Despre tinerigepiu
Coordonator proiect

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: