O viaţă nouă în Cristos

Text:

„Dacă aţi înviat împreună cu Cristos, încercaţi să obţineţi lucrurile care sunt în cer, unde Cristos stă la dreapta lui Dumnezeu. Gândiţi-vă la cele cereşti şi nu la cele pământeşti! Voi aţi murit, iar acum viaţa voastră nouă este ascunsă împreună cu Cristos în Dumnezeu. Când Cristos, care este viaţa voastră Se va arăta, atunci vă veţi arăta şi voi cu El în slavă.” – Coloseni, 3:1-4, Traducere în limba română modernă.

Ideea principală:

Uneori ni se întâmplă să fim prinşi cu una-alta, şi uităm că „cetăţenia noastră este în cer”. Pentru că nevoile noastre imediate sunt şi primele cărora de obicei le răspundem, de obicei ne străduim să acumulăm cât mai mult, să mancăm, să ne îmbrăcăm, să locuim în case mari şi frumoase, să conducem maşini tari, să avem prieteni puternici… Este greşit acest lucru? Dacă ne limităm la acestea, e greşit. Dacă însă căutăm mai întâi împărăţia, atunci e ok, pentru că pe acestea le vom primi pe deasupra.

Ideea secundară:

Dacă te descoperi căutând doar lucrurile acestei lumi, întreabă-te dacă ai înviat împreună cu Cristos. Dacă nu eşti interesat de lucrurile din cer, mă tem că la venirea Domnului, tu nu vei putea fi prezentat în slavă, alături de El. Din contră, vei rămâne ruşinat, împreună cu toţi ceilalţi oameni care nu L-au dorit, nici căutat vreodată, aici pe pământ, în mijlocul hainelor, a maşinilor, a caselor… Iar toate acestea vor pieri în foc!

Concluzie:

Trăieşte aici, dar cu gândul la Domnul! Trăieşte aici, însă nu uita că eşti cetăţean al cerului. Dacă nu eşti, devino! Şi păstrează priorităţile corecte, indiferent cât ar fi de greu!

Reclame

Despre tinerigepiu
Coordonator proiect

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: