Chestiunea timpului

Text:

„Răscumpăraţi vremea, căci zilele sunt rele. De aceea, nu fiţi nepricepuţi, ci înţelegeţi care este voia Domnului. Nu vă îmbătaţi devin, aceasta este o destrăbălare. Dimpotrivă, fiţi plini de Duh. Vorbiţi între voi cu psalmi, cu cântări de laudă şi cu cântări duhovniceşti, şi cântaţi şi aduceţi din toată inima laudă Domnului. Mulţumiţi totdeauna lui Dumnezeu Tatăl, pentru toate lucrurile, în Numele Domnului nostru Isus Cristos.”

Ideea principală:

În viaţă, totul este o chestiune de prioritate. Ce sau cine este numărul unu în viaţa ta? Răspunsul standard pentru pocăiţi este “Domnul!” Fără să discutăm valoarea acestei afirmaţii, sau gradul ei de adevăr, trebuie să observăm ce sau cine este pe locul doi, trei, patru, douăzeci… Întotdeauna există o ierarhizare a priorităţilor, iar aceasta se petrece în raport cu un singur element: Timpul. Nu avem timp, nu ne permitem să facem toate lucrurile. Nu avem timp să ne consumăm viaţa în beţie, dacă vrem ca timpul nostru să fie umplut de Duhul! Nu avem timp de bârfă, dacă vrem ca în timp ce am putea vorbi de unul şi de altul, preferăm să ne rugăm, să îi cântăm Lui, să îi mulţumim… Şi aşa mai departe. 

Ideea secundară:

Atitudinea noastră fundamentală trebuie să fie mulţumirea şi recunoştinţa la adresa lui Dumnezeu, în numele Domnului Isus. Pentru toate lucrurile, chiar şi pentru cele care nu ne aduc plăcere sau bucurie. Acest tip de abordare a situaţiilor de viaţă ne va asigura o inimă plină de pace, de mulţumire, iar mintea noastră va fi eliberată de stres, de mânie, de răutate, şi de orice alte lucruri asemănătoare.

Concluzie:

Foloseşte-ţi timpul în cel mai bun mod posibil, folosind fiecare ocazie pentru a dezvolta o atitudine plăcută lui Dumnezeu. Nu-ţi pierde timpul cu lucruri care “nu hrănesc”!

Reclame

Despre tinerigepiu
Coordonator proiect

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: