Despre Dumnezeu

Text:

„Cât de bogat este Dumnezeu în îndurare şi cât de adânci sunt înţelepciunea şi cunoştinţa Lui! Cât de greu de cercetat sunt judecăţile Lui şi cât de neînţelese sunt căile Lui! După cum este scris: Cine cunoaşte gândurile Domnului şi cine poate fi consilierul Lui? Cine I-a dat ceva lui Dumnezeu pentru ca Dumnezeu să-i fie dator să-i dea ceva în schimb?Toate lucrurile au fost create de El, există prin El şi pentru El. A Lui să fie slava în veci! Amin.” – Romani 11:33-36, Traducere în limba română modernă.

Ideea principală:

Toată slava, toate meritele nu pot fi decât ale lui Dumnezeu! Pentru că de cele mai multe ori limitările noastre sunt mult prea drastice, în raport cu nemărginirea Lui, ne scapă acest element esenţial, şi anume faptul că ceea ce gândeşte, hotărăşte şi face Dumnezeu nu se înscrie neapărat în logica noastră umană; ba chiar ne putem aştepta să nu înţelegem, pentru că noi funcţionăm în alt plan. Mulţi oameni îl percep pe Dumnezeu ca pe un ceva sau cineva care are un chip, păr cărunt, o barbă lungă, un toiag, o mantie – adică aşa cum ar arăta un om. Însă natura lui Dumnezeu e atât de diferită de a noastră, încât trebuie să renunţăm la încercarea de a-L înţelege! Singura cale de a-L cunoaşte e revelaţia prin credinţă, iar aceasta este, să nu uităm, tot darul Lui.

Ideea secundară:

Dumnezeu nu e dator nimănui cu nimic! Ne lamentăm uneori astfel: „Doamne, de ce ai permis tu suferinţa în viaţa mea?!” Şi uităm că nu era dator El să ne dea sănătate. Dacă alege El să ne-o dea, slavă Lui! Dar nu este dator, nu e obligat de nimeni şi de nimic! De asemenea, nu avem cum îl lua la întrebări, pentru că nu avem idee de ce se întâmplă lucrurile exact  aşa cum se întâmplă. Din nou, nu putem decât să acceptăm şi să ne adaptăm, şi să avem încredere în suprema suveranitate a Tatălui nostru Ceresc!

Concluzie:

Zicerea „crede şi nu cerceta!” are sens, dar nu cum înţeleg din păcate mult prea mulţi! Nu uita că, în raport cu Dumnezeu, tot ce putem spune este „Din El, prin El şi pentru El!”

Reclame

Despre tinerigepiu
Coordonator proiect

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: