Despre om

Text:

“Binecuvântat să fie omul care se încrede în Domnul şi a cărui nădejde este Domnul! Căci el este ca un pom sădit lângă ape care-şi întinde rădăcinile spre râu; nu se teme de căldură când vine vara şi frunzişul lui rămâne verde; în anul secetei nu se teme şi nu încetează să aducă rod. Inima este nespus de înşelătoare şi de deznădăjduit de rea; cine poate să o cunoască? Eu, Domnul, cercetez inima şi încerc rinichii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtarea lui, după rodul faptelor lui.” – Ieremia 17: 7-10

Ideea principală:

Cum scriam în postul anterior, singura noastră şansă, a oamenilor, este să ne punem încrederea în faptul că Dumnezeu cunoaşte toate lucrurile, pe cele din trecut dar şi pe cele care vor veni, că ştie El de ce se întâmplă ce se întâmplă, iar viaţa noastră este în siguranţă în mâna Lui. Tiparul omului binecuvântat este tocmai acesta: speră şi se încrede în Domnul, iar întreaga lui viaţă, atitudinile zilnice, vorbele, faptele, vor demonstra întotdeauna apartenenţa lui, valorile şi scopul suprem în viaţă – mărturia creştină reală.

Ideea secundară:

Inima, pe de altă parte, este mult prea schimbătoare şi rea pentru a putea reprezenta o ancoră în existenţa omului. Chiar dacă suntem încontinuu tentaţi să ne urmăm pornirile naturale, să răspundem instinctiv sau după plăcerea noastră, este infinit mai bine să ne cenzurăm, prin prisma voii lui Dumnezeu; nimeni, nici un om de ştiinţă, medic, psiholog, filosof, literat, preot, oricine oricât de înţelept, nu poate descifra tainele ce se ascund în „inima” umană – a se înţelege aici gânduri, planuri, sentimente, emoţii, voinţă, etc.

Concluzie:

În funcţie de temelia pe care ne zidim fiecare încrederea şi speranţele de viitor, respectiv Dumnezeu sau propria persoană, Domnul ne va da o răsplată. Aceasta va fi perfect adecvată, corectă, pentru că o dă Cel ce cunoaşte toate lucrurile. Fii atent la acest aspect!

Reclame

Despre tinerigepiu
Coordonator proiect

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: