Dumnezeu, adăpostul

Text:

„Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi. De aceea, nu ne temem, chiar dacă s-ar zgudui pământul şi s-ar clătina munţii în inima mărilor, chiar dacă ar urla şi ar spumega valurile mării şi s-ar ridica până acolo încât să se cutremure munţii. […] „Opriţi-vă şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu: Eu stăpânesc peste neamuri, Eu stăpânesc pe pământ.” Domnul oştirilor este cu noi, Dumnezeul lui Iacov este un turn de scăpare pentru noi.” Psalmul 46

Ideea principală:

Noi proclamăm adesea supremaţia lui Dumnezeu în viaţa noastră, pentru că a devenit un obicei şi nu pentru că suntem într-adevăr pătrunşi de acest adevăr. Nu că este o minciună – sper că nu este! – însă ne prinde bine să ne oprim şi să ştim (să conştientizăm) că El este cu adevărat singurul care poate dispune orice, în viaţa oricui! Deci, şi într-a mea!

Ideea secundară:

Deşi nu e secundară în text, am dorit să supun această idee primei. Respectiv, că Dumnezeu este sprijinul nostru, adăpostul, temelia, speranţa, încrederea, ajutorul, purtătorul de grijă, tatăl, mângâietorul, călăuzitorul, viitorul. Eu pot şi ar trebui să mă simt la adăpost şi în siguranţă în braţul Domnului. Însă, toate aceste asigurări, binecuvântări, promisiuni sunt pentru acela care se opreşte şi înţelege că NUMAI Dumnezeu este suveran şi singurul în stare să dispună de orice, în viaţa oricui! În alte condiţii, e suficient un vânticel şi mă voi clătina, voi cădea, pentru că eu nu sunt un „adăpost” suficient de rezistent, de puternic.

Concluzie:

Nu la voia întâmplării am subliniat aceleaşi idei. Nu rosti un adevăr atât de mare – Dumnezeu este sprijinul meu! – fără să îl înţelegi şi să ţi-l însuşeşti! Nu fi doar un ecou, ci o voce. Nu mima credinţa, ci fii sincer şi abandonează-te în mâna Lui!

Reclame

Despre tinerigepiu
Coordonator proiect

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: